Världens bästa specialbyggda mountainmaskiner.

Mountain

Våra mountain-skotrar är mer än bara maskiner; den är din pålitliga partner i utforskandet av det oändliga vita. Designade med precision, kraft och en djup förståelse för lössnöåkarens behov, representerar varje modell en fusion av avancerad teknologi och intuitiv design.
Från 179 900 kr inkl. moms*
Från 254 900 kr inkl. moms*

Vad definierar en Mountain-maskin?

En mountain-skoter är specialdesignad för utforskning och körning i lössnö och erbjuder en unik kombination av kraft, prestanda och design som skiljer dem från andra typer av snöskotrar.

Kraftfull motor

För att hantera djup lössnö är dessa snöskotrar utrustade med kraftfulla motorer. Detta ger föraren möjligheten att navigera genom ojämnt terräng och djupa snöförhållanden med lätthet.

För att optimera prestandan i lössnö, använder dessa skotrar lättviktsmaterial i sin konstruktion. En lättare chassi förbättrar manövrerbarheten och gör det lättare för föraren att styra skotern under utmanande förhållanden.

Mountain-skotrarna har ofta avancerade fjädringssystem designade för att absorbera stötar och förbättra komforten när man kör i ojämnt terräng. Detta säkerställer en smidigare körupplevelse och minskar belastningen på föraren.

Mer om våra Mountain-maskiner

Kan jag använda en mountain-skoter på preparerade leder också?

Ja, även om Polaris mountain-skotrar är optimerade för lössnö, kan de även hantera preparerade leder. De är dock mest hemma i djupsnö där deras unika designegenskaper verkligen kommer till sin rätt.

Det längre bandet på en mountain-skoter ökar kontaktytan med snön, vilket ger bättre flytförmåga och dragkraft i lössnö. Detta gör det lättare att navigera i djupsnö och förbättrar stabiliteten och manövrerbarheten under olika förhållanden.

Mountain-skotrar är designade med fokus på manövrerbarhet och lättviktskonstruktion, vilket gör dem relativt lätta att hantera, även i lössnö. Det kan dock kräva lite anpassning för förare som är vana vid att köra på fastare underlag.

Liksom alla snöskotrar kräver Mountain-modeller regelbundet underhåll, inklusive kontroll och rengöring av bandet, kontroll av motor och bränslesystem, samt smörjning av rörliga delar. På grund av deras användning i krävande förhållanden är det också viktigt att kontrollera matta och boggie och framvagn för skador efter användning i djupsnö.

Vi rekommenderar alltid användning av hjälm, goggles, lämplig skoterutrustning, och snöskoterspecifika skoterkängor och handskar. Dessutom är det klokt att ha med sig säkerhetsutrustning som lavinsändare, spade och sond om du planerar att köra i områden med lavinfara.